Kort nyt

Onkel Tom siger: Luv pæl, men hvad er det egentlig?

mandag den 4. februar 2019

En beretning fra Hue Handske Cup 2019

Der var fuld koncentration på broen da musene blev hjemme, og mændene sejlede den traditionsrige Hue handske Cup. Det er syttende gang vi sætter hinanden stævne, og vejret var rigtig dejlig råkoldt, medens der blev sniksnakket, målt forstag og sparket spilkopper på skibene.
Der fintrimmes.
Efter den sidste justering af banen, var det tid til et kort skippermøde, og så gik vi i bådene til et en testsejlads; Det er jo vigtigt lige at smage på vinden. Derefter var der 10 minutter på land til fintriming, og så slog klokken 1100. Tid til første start. Bummmm...
Starten er gået
Vi skyder jo altså ikke i havnen, men lidt bum siger det jo altid, når pumpeværket er oppe i gear lige ved starttidspunktet. Desværre har jeg ikke et billede af tredje start, hvor DEN166 lavede en superflot skudstart helt oppe ved styrbord mærke. Den holdt dog ikke hjem, for DEN122 - som ofte før - sejlede rigtig stærkt i den kolde brise. 6-7 meter fra NØ.
Broen
Det var exceptionelle konditioner. Kold champagnesejlads. Ingen isbjerge, lækker luft, masser af plads og kun en smule tang. Dog flød der på et tidspunkt en større tangklat ned gennem banen. Den var ihvertfald een meter i diameter. Når man vejer 3kg og er een meter lang, så er det en rigtig god ide at sejle uden om sådan een. Det var der så nogen der lærte på den hårde måde.
Resultater: Hue Handske Cup 2019
Vi nåede de planlagte syv sejladser, som alle var gode og reelle, og derefter sejledes to "for sjov" sejladser, medens undertegnede tændte for varmen og regnede på resultaterne i det lille Vandskihushus, som RS lejer sig ind i; Vi kunne lige være der, og de 15 grader føltes dejligt varme efter 3 timer på broen. Lidt håndsejlads senere var resultaterne klar.
Den glade vinder
Og hvilke resultater... DEN166 med Anders Liebst ved pindene vandt med 9 points, fulgt af sidste års vinder DEN122 med Jørgen Averhoff på 10 points. Derefter var der 14 points til treeren xx med Jacob Lindstrøm med 24 points.
Der var sføli champagne til førstepladsen, men vigtigst af alt var pokalen (og Anders), som ses herover. Pokalen blev modtaget med et følsomt udtalt "Endelig".

Sidsten fik en rulle kiks at trøste sig med, og så var der sekseren, som fik en lille præmie for meget stabil sejlads med en serie på fem femtepladser. Femmeren og sekseren var a point, men femmeren havde en andenplads som bedste; Sekseren havde en fjerdeplads.

Stort tillykke til alle 11, og tak for al hjælp. Tak til Katrine for teaseren. Det var en skøn dag på havnen, omend vi savnede de lovede snebyger og nogle af tøsedrengene, som sad derhjemme og peb over vejrudsigten. Yderligere detaljer på www.clubseawind.dk og her er et direkt link til deltagerliste og resultater.

PS: En lille film fra topmærket. Yes, Sir... det er bådvæddeløb!


På gensyn i 2020. Clubseawind / Rungsted Sejlklub.

(Fotos og film Jørgen/Nicolai - flere fotos i fotoalbummet. Link i højre kolonne)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Rungsted Sejlklub modtager med glæde kommentarer. Venligst angiv dit navn, og bemærk at vi logger din ip-adresse.