Kort nyt

Onkel Tom siger: Luv pæl, men hvad er det egentlig?

mandag den 26. maj 2014

Twiggys hjemtur

Torben og undertegnede var på Svanemøllen havn søndag klokken 0930. Anledningen var, at vi skulle samle og søsætte vores Yngling nummer 2 - aka Twiggy, som vi har overtaget fra Sejlklubben Sundet. Først skulle den sovende skønhed dog vækkes af en dyb vinterdvale. Heldigvis fik vi god hjælp af Twiggys (nu x-) bådsman, Thomas. Der er nemlig mange steder at gemme et salingshorn på nordmolen af Svanemøllehavnen.
Klokken 1000: The Sleeping beauty.
Den slags finde-opgaver tager altid længere tid end beregnet, men da alle stumperne var fundet, gik det heldigvis stærkt med at samle riggen, køre båden over til kranen, få den søsat, mast på, lidt styr på rigspændingen og så sejl op for lige at teste at alt var ok. Efter en let frokost i Sundets dejlige klubhus var vi klar til afgang.
Klokken 1400: The sailing beauty.  (Båden altså :-)
Der er ret mange snore på sådan en lille båd, så den første times tid på vandet gik med lommekniv og lighter: Binde op, binde om, forkorte, forlænge og flytte alle mulige hal og snore. Der skal ved lejlighed fyres et par meter taklegarn af. Herover har vi fået stort set alt til at virke, og Torben batter derudaf i det skønne vejr. Kort efter blev vi ramt af den klassiske kamp mellem søbrise og almindelig brise - eller ihvertfald ret meget vindstille.
Klokken 1500: Batman på nye eventyr
Vi hejste spileren med Eremitagen til bagbord; Hehe. Torben mente, at det var en enhåndsspiler. Uanset dette, så virkede den fortrinligt som genua, men kun i ganske kort tid, for vi lå lige der, hvor vinden skiftede cirka 180 grader hvert tredje minut. Da iPaden i en times tid havde vist hele 0,3 knobs fremdrift - delvist som følge af medstrøm - kom der endelig 5-6 meter fra vest, og vi susede afsted igen. Hold da op, hvor er det skønt at sejle Yngling igen. Mere af det, tak, men der var flere ting at teste.
Klokken 1501: Rungsted Sejlklub er flyvende
Forleden landede en ordentlig bunke standere i nærheden af Rungsted Havn, og såden een skal selvfølgelig testes. Nu havde riggerne ikke lige fået monteret et flagspil, så standeren røg i hækstaget, og der sad den så og flagede... for Rungsted Sejlklub, for den første sejltur i Rungsted Sejlklubs skolebåde og i det hele taget for første gang nogensinde. Vi duppede os i øjenkrogen med en våd tovende, medens vi delte to flasker fersken-iste for at fejre det store øjeblik. Sejlsport, det er simpelthen smagen  af fersken-iste; Og frihed og saltvand...

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Er det hvad redaktøren kan svinge sig op til ovenpå den smædekampagne han orkestrerede for et år siden? Jeg vil påstå, at jeg har set Søren sejle rundt i en lånt motorbåd mere end en gang. Og det endda uden at nogen som helst i familien ombord bar vest. Men sådan er vi jo så lige for solen...

      Slet
  2. Skipper vurderede, at forholdende ikke krævede vest. Nu var det jo ikke skolesejlads, men der var naturligvis veste ombord, og jeg havde da også vest på, medens jeg kravlede rundt med kameraet.

    SvarSlet

Rungsted Sejlklub modtager med glæde kommentarer. Venligst angiv dit navn, og bemærk at vi logger din ip-adresse.