Kort nyt

Onkel Tom siger: Luv pæl, men hvad er det egentlig?

søndag den 4. februar 2024

Hue Handske Cup 2024

 Klokken var kvart over ni, da jeg parkede ved mastekranen lørdag morgen. Peter var allerede i gang med at hejse gummianden i suppen efter en lang aften med motorklargøring og bund... Selv havde jeg nørklet med nye bøjer, ankre, liner og kæder, og så skulle styretøjet også lige fixes på min Seawind.

 

Nye bøjer, ankre & kæder (Foto: Nicolai)

Det skulle vise sig, at der var god brug for en hjælpebåd. Een ting er, at den er nødvendig for at lægge en bane, men... i løbet af dagen blev vejret mere udfordrende, så der var temmelig mange redninger, hvor folk - altså både - sad fast de særeste steder.

 

Peter & Gummianden (Foto: Nicolai)

 Nå, - bane ud og så et dut og vi var klar til skippermøde 1045, hvor vi kort gennemgik banen - ikke mindst fordi, der var et par nye iblandt os. Altid skønt med nye skippere på banen, men selvfølgelig også skønt, når der dukker nogen op, som har været med siden... tidernes morgen. Bagbord rundt. Ingen T-Bones. Tak.

Tuneup. (Foto: Nicolai)

Lidt over elleve: Bum! Eller rettere snakke-snakke. Vi skyder ikke, men der tælles ned af en stemme på bits. Der var nogle lift heftige pust, så vi tog en tuneup, for at  folk lige kunne rette trim og binde et par dobbelte knuder hist og pist. Sådan en tuneup kan man altid lære lidt af, - inklusive den eviggyldige læresætning: Never win the Tuneup! Det har vi vist sagt i Rungsted siden mine dage i optimisten, men nu kender Anders (DEN166) den ihvertfald også :-D

Start. (Foto: Gudrun Dahl)

 Derefter gik det slag i slag - omend med nogle pauser - for der var en del defekter, der lige skulle fixes ind imellem. Der var også spektakulære kollisioner, og nogle af dem varede i flere minutter; Naturligvis medens hele feltet defilerede forbi - først på kryds og så pålæns. Kanske tango er sjovt, men det gør nas, når resten af felter tager en banelængde. 

 

Kaos efter start. (Foto: Gudrun Dahl)

Den flotteste kollision, hvis man da kan sige det om en kollision, var nok den, hvor to krydsende både fik sejlet den enes stævn ind mellem topvantet og masten på den anden båd. Forfra. Det tog en rum tid, før dansen var ovre, for de skiftedes til at have vind i sejlet, medens de som et faldende efterårs blad dinglede ned ad banen i skøn forening. Nå, men nemt er det nu heller ikke. Kaos efter starten er ikke mindre, bare fordi bådene er det.

Opkryds. (Foto: Gudrun Dahl)

Syv sejladser fik vi i hus, men der var altså ikke helt så mange både på vandet i de sidste sejladser. Det er helt normalt, at de nye skippere ikke har stamina nok til 7 sejladser. Vi sejlede 10 sejladser til Hue Handske Cup 2020, og det var fedt; Nu var der et par meget urutinerede skippere med i år, men jeg tror, vi sætter lidt mere tryk på næste år og kører med 10 (planlagte) sejladser. Ihvertfald hvis der er plusgrader.

C. Høeg vinder HHC 2024 (Foto: Gudrun Dahl)

 Efter syv svære sejladser var der faktisk pointlighed mellem den lokale Jacob Lindstrøm, der som altid sejler på dispensation med sejlnr XX, - og "Høegen fra Aabenraa" med nr 236 i sejlet. Der skulle simpelthen fintælling til. Nuvel: DEN236 havde flest førstepladser, så Carsten Høeg - DEN236 vinder Hue Handske Cup 2024. Stort tillykke herfra, - og... dermed er årets program for Øresundsbådene  allerede klart. Der skal trænes intensivt, for vi skal jo have cuppen tilbage hurtigst muligt. Sæt i gang :-D

Resultater

Her er resultatlisten. Flere detaljer på Club Seawind DK. Direkte link til NOR og resultater for HHC 2024.

Øvrige resultater er Emil Stabil DEN166 for de mange flotte femtepladser. Bundproppen går til DEN133, som en opmuntring til at komme igen, og endelig er der den vigtigste præmie nemlig præmien for flotteste hue, som dennegang gik til DEN113, som sejlede med noget, der mindede om en antikvarisk flyverhjelm.

Kæmpe tak til alle, som var med til at gøre det til en super dag på vandet, og speciel tak for godt selskab (og hurtig sejlads) til sejlerne fra Aabenraa. Vi ses til næste år. 

Peter (DEN11) og Nicolai (DEN10)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Rungsted Sejlklub modtager med glæde kommentarer. Venligst angiv dit navn, og bemærk at vi logger din ip-adresse.