Bon mots

Stort TILLYKKE til de nye indehavere af Duelighedsprøven. Vi glæder os til at se jer på vandet.

mandag den 19. oktober 2020

Tillykke

Sejlskolen har afholdt prøve i teoretisk duelighed og minsandten om vi ikke også nåede en praktisk prøve lige før efterårsferien, hvor alle bestod. Kæmpe tillykke til de nye Duelighedsindehavere. 

På den baggrund kan vi vist godt tillade os et lille pusterum, inden det nye teorihold begynder, men altså... vandet er stadig relativt varmt, så der kan fortsat sejles - uden skitøj.


lørdag den 3. oktober 2020

Teoriprøver vel overstået

Så blev det lørdag, og medens nogen "blot" var spændte på resultatet, var der andre, som var (lidt) mere nervøse; Det handlede naturligvis om den Corona-udsatte examen for vores Dueligheds-teorihold, som vi har kørt sammen med Sejlcenter Nivå.


Nervøsiteten til trods, så gik det faktisk ret godt. Der var ihvertfald kun beståede elever, da dagen var omme, så jeg tænker, det bliver til en extra øl til sæsonafslutningen på torsdag.

Tillykke til alle og tak for indsatsen til alle de frivillige: Elever, lærere og censor. Det har været en fornøjelse, som vi gerne gentager. Og så glæder vi os over, at RS igen tager et skrift i retning af at blive - måske ikke helt voksen, men ihvertfald teenager.

fredag den 2. oktober 2020

Velkommen i klubben

Så siger vi velkommen til Andreas Weber, Kristian Weber og Christopher Knudsen. Vi glæder os til at se jer på havnen og på vandet.

Fra den første standerhejsning i din lokale sejlklub

Her er et par nyttige detaljer:

Klub-Gear her: RS Webshop, eller link i menuen herover.

Generel gruppe på facebook her: RungstedSejlklubFacebook (Grej, gast, snak)

Sejlskolegruppe på facebook: RungstedSejlskoleFacebook (Koordination)

Jollegruppe på facebook:  RungstedSejlklubJoller (Koordination)

PS: Husk at tilmelde dig hjemmesiden her til højre, så du altid er opdateret.

PPS: Husk også at give os et like på Facebook... husk også, at du kan følge os på Tumblr, hvor vores fotoalbum ligger.

 

 

tirsdag den 22. september 2020

Corona igen

Vi nåede lige akkurat at have en fed klubtur til Ven, og det var sidste udkald. De nye Coronarestriktioner rammer ret hårdt, idet der max må være 50 personer forsamlet, og DIF anbefaler nu, at samtlige sociale arrangementer aflyses. 

Det er lidt anstrengende, for det er svært at forestille sig, hvordan sejlsport "fremmer" smitten med al den friske luft og højest fem-ti personer per båd. Suk.

DIF skriver:

Må vi så stadig arrangere stævner og turneringskampe i foreningerne?

For en god ordens skyld: Ja, det må I gerne. Udover restriktionerne ovenfor, så gælder retningslinjerne stadig. Det vil sige, at man stadig må arrangere stævner og turneringskampe, men at det nye forsamlingsforbud på 50 skal håndhæves, og man skal sikre, at der aldrig er mere end 50 samlet på samme sted og samtidigt. Man må altså stadig gerne tidsopdele stævner, og hvis det er over store geografiske arealer, må man stadig være op til 500 deltagere.

Sociale aktiviteter skal aflyses

Det sociale liv har stor betydning for idrættens fællesskaber, men i dagens udmelding er der en meget tydelig anbefaling om, at alle sociale aktiviteter i fritidstilbud aflyses. Dette opfordrer DIF kraftigt til, at både forbund og foreninger følger.

Nye regler for klubhuse med café eller restaurant

Fra og med torsdag blev det obligatorisk at bære mundbind på cafeer og restauranter i de 17 københavnske kommuner, hvor der er indført skærpede retningslinjer. Dét gælder nu hele landet. I klubhuse, hvor der drives café, restauration mv., skal man overholde de branchespecifikke retningslinjer.

Læs mere hos DIF - klik her!

Dansk Sejlunion har sendt en mail, hvor de gentager ovenviste.


fredag den 11. september 2020

Velkommen ombord

Denne gang skal vi byde velkommen til Boris Lyhne, Christoffer Munchaus og Jens Mygind. Vi glæder os til at se jer på havnen og på vandet.
Fra den første standerhejsning i din lokale sejlklub

Her er et par nyttige detaljer:

Klub-Gear her: RS Webshop, eller link i menuen herover.

Generel gruppe på facebook her: RungstedSejlklubFacebook (Grej, gast, snak)

Sejlskolegruppe på facebook: RungstedSejlskoleFacebook (Koordination)

Jollegruppe på facebook:  RungstedSejlklubJoller (Koordination)

PS: Husk at tilmelde dig hjemmesiden her til højre, så du altid er opdateret.

PPS: Husk også at give os et like på Facebook... husk også, at du kan følge os på Tumblr, hvor vores fotoalbum ligger.

 

onsdag den 9. september 2020

Billeder fra Knarr ræs

Fra Kristian Joos har vi modtaget nedenviste:

En appetizer
 


Kære alle,

Jeg var på vandet om søndagen og fik taget nogle billeder af jer da I sejlede Rungsted Sejlklub Knarrræs

Du er selvfølgelig velkommen til at downloade billederne til privat brug. Krediter mig gerne for billederne

Til anden brug vil jeg sætte pris på at du kontakter mig på info@sailing.pics

Du finder et link til billederne her:
https://www.sailing.pics/2020-08-003

Sejlerhilsen,
Kristian Joos
Sailing.Pics

PS
Hvis du ikke ønsker et billede vist af Data Privacy årsager, venligst kontakt mig på info@sailing.pics, så jeg kan fjerne billedet.


Tak for billederne til Kristian!

søndag den 30. august 2020

Knarrræs dag 2

Update: Der er lidt billeder fra dagen i fotoalbummet. Flere følger.

Vejret var noget bedre søndag morgen. Det var ihvertfald solskin, og så var der en smule luft, men selvom de skyndte sig ud til første start, så gik der en times tid, inden de var i gang.

Knarr, parat, Start

VHFen kvækkede ihvertfald omstart mere end et par gange, og jeg begyndte så småt at tænke på, om der alligevel skulle have været smuglet et sort flag med ud på dommerbåden.

Total efter femte og sidste sejlads

Endelig lykkedes det dog at få dem sendt afsted, og fjerde sejlads blev hevet hjem. Den femte blev efter lidt (mere) mærkeflytning sat i gang... Det blev en lang og meget langsom affære, inden det endte med, at otte både blev taget i mål. Een båd lå 10 meter fra linien, men regler er jo regler, så da tiden var gået, var tiden gået, og så stoppede sejladsen. Hønse opgav at sejle mere, og så var det regnetid og tid til kolde øl og grill.

RS slog til med Gottfredsen & Co (Privatfoto)

Der blev fundet præmer til sidsten - eller den sidste, der var til stede... DEN102, som fik lidt at trøste sig med. Derefter var der præmier til 3, 2, og een, som var hhv DEN135, DEN46 og DEN90, som ses herover.

Mingling og håndsejlads

Stor tak til sejlerne for godt humør og ingen protester. Tillykke til vinderne og så også kæmpe tak til de 22 frivillige, der var med at få det hele til at gå op i en højere enhed. Uden jer var det ikke sket.

lørdag den 29. august 2020

Knarrræs dag1

Det så skraldt ud i morges, da vi mødtes lidt over 8. Vinden var helt flad, men tordenbygerne tårnede sig op. Vi tænke: Uff, det bliver en lang våd dag med vindstille, men...

Fra i dag. (Foto: Flemming)

Afsted kom de, og selvom det ikke så opmuntrende ud sådan ved 0930-tiden, så endte det med vind og solskin. Så kan det godt være, at Hønse synes, det var lidt svært, men tre sejladser blev det alligevel til.

Dag 1

Resultaterne ser således ud, og de er regnet hurtigt ud, for der kom en melding om en fjerde sejlads, som pludselig ikke blev alligevel. Så skulle det pludselig gå stærkt.

Det er højde og fart i "fjerde sejlads". (Foto: Nicolai)

Efter sejladserne så det således ud. Det lignede næsten en fest, og hvis vi havde haft rom i tønderne, ved jeg ikke, hvad der var sket. Tak til alle sejlere og hjælpere for en super dag med godt humør. Vi kører en tur mere i morgen.

Klarr til Knarr

Godmorgen! Bøjer, ankre, liner, check. Radio check. Dommerbåd, liniebåd, topmærkebåd check. Flag check. Kanon og båthorn check. Grill, borde, stole check.

Vi er klar
Så mangler vi bare solskin, og selvom DMI har lovet regn hele ugen, så har Windfinder lovet solskin. Det sidste ser ud til at passe. Vi er klar til Knarr race.