Kort nyt

Alle pladser er nu fordelt på sejlskole, cruising og kapsejlads. Så skal vi bare have godt vejr.

fredag den 16. marts 2018

Små både på vej frem

Der er noget om snakken. Det er sjovere at sejle i små både! I december skrev Minbaad om småbåde og den nye Sunbeam 22. Forleden blev jeg tilsendt en interessant artikel i Bådmagasinet fra marts 2017. Artiklen er alt for lang til at referere her, men den handler om en ny trend:

Der er pres på sejlerskoler fra en ny generation sejlere, og små gamle både er på vej frem.
Klip fra Bådmagasinet. Klik for større udgave.

Bådmagasinet har talt med en række aktører i sejlmiljøet. Havnefogeden i Horsens refereres eksempelvis for, at de især sælger mindre bådpladser. Der er tale om pladser til både på 24-28 fod. Karin Meulengrath, som driver Marinaguide bekræfter tendensen med at yngre sejlere i mindre både gæster havnene om sommeren.

Skovshoved havns havnefoged, Jesper Tjott, citeres for at have taget 400 nye bådejere ind sidste år. Gennemsnitsalderen faldt fra 63 til 50, og bådene er cirka 30% mindre en forventet. Der er blandt andet rigtig mange små daycruisere iblandt.

Samme tendens ses ifølge Vedbæks Havnefoged Tom Olsen, som måske endda har for mange store pladser og for få af de små.

Dansk Sejlunion stemmer i ved Steen Wintløv-Jensen og Leon Träger, og afslutningsvis er der en skøn artikel om den 26-årige surferpige, som har købt en Spækhugger. Den er overskuelig, økonomisk overkommelig, og den hedder "Lykke". Kan det siges bedre?

Små både giver bare sejlglæde uden at dankortet går i rødt. Det gælder min12ere, Ynglinge, Sunbeam22, Spækhuggere og rigtig mange andre. Uhadada, hvor jeg glæder mig til at vandet bliver lidt varmere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Rungsted Sejlklub modtager med glæde kommentarer. Venligst angiv dit navn, og bemærk at vi logger din ip-adresse.